7.3.08

Evangelització radiofònica.

Escrit per: Iolanda Anglès
-
Al despatx tinc una ràdio petita que engego cada matí, una mica abans de les vuit en punt, just per sentir la introducció del Jordi Basté al seu programa “El món a RAC1”. La freqüència sempre està sintonitzada al 99.2. Avui, en engegar-la, s’ha produït una cosa si més no curiosa: de l’aparell en sortien cants eclesiàstics, resos monòtons, sermons llargs i avorrits que m’han retornat a un dia concret de la infància, un dia en que, asseguda en un banc de fusta, els ulls se’m aclucaven i la veu de l’home, a qui la meva àvia escoltava amb devota atenció, s’allunyava i s’allunyava...
No era el monòleg del Basté, per suposat, que acostuma a tenir més ritme. Era una emisora anomenada Radio María que, després he sabut, emet a la freqüència 99.5 de la FM, just entre RAC1 i Catalunya Ràdio a Tarragona i que m’impedia completament escoltar la primera.

Resignada, l’he escoltat una bona estona i m’ha sorprès el missatge que hi prediquen: proposen la fe catòlica i l’evangelització a partir de repetides i monòtones lectures de l’evangeli, de visites a certes escoles de l’estat espanyol on les mares dels nens canten oracions religioses, de monòlegs interminables llegits per capellans que s’entrebanquen en parlar. Però m’ha sorprès més encara, veure a través de la seva pàgina web, que és una emissora molt extensa i extesa, que té freqüències assignades a tot el territori espanyol i que en volen sol.licitar més a través d’una recollida de signatures on s’expressen de la següent manera:

“Es imprescindible que Radio María consiga licencias para mejorar y extender la emisión por todo el territorio nacional. Vivimos cierta situación de provisionalidad que podría perjudicar seriamente la vida de nuestra radio. Por ello solicitamos su colaboración. Queremos trasmitir a nuestras administraciones la utilidad de esta radio como un servicio público, una herramienta necesaria para muchos ciudadanos. Para ello hemos concebido una campaña de recogida de firmas con el fin de apoyar las solicitudes y que sepan cuántas personas quieren Radio Maria.”

Servei públic??? No en tenim prou de fonamentalismes catòlics, islàmics o del signe que siguin? No n’hi ha prou de predicar mentides torturant la raó sistemàticament i convencent així la gent més dèbil?

Ni la religió hauria de formar part de la vida pública, ni l’administració hauria de donar facilitats per la difusió de missatges fonamentalistes. I tant de bò aquesta situació de provisionalitat que viu l’emissora es transformi en situació de tancament i jo pugui sentir RAC1 cada dia.
BlogESfera Directorio de Blogs Hispanos - Agrega tu Blog