8.2.08

+ Informació = - Manipulació.

Continuant amb el tema...
-
Escrit per: Iolanda Anglès
-
No m’agrada que els líders del PP em creguin tant idiota com per empassar-me certs titulars electoralistes. I encara menys que, algunes persones, es deixin manipular i s’empassin aquestes promeses amb patates. Per aconseguir-ho, per suposat, es valen de la demagògia. Formen frases curtes i impactants; quan per comprendre el fenomen complex de la immigració fan falta moltes paraules, més paciència, ganes d’informar-se i més ganes de reflexionar. Fa falta dedicar-hi part del nostre temps. Temps que molta gent no està disposada a gastar per adquirir més coneixement.

És necessari que la immigració legal s’integri (com s’haurien hagut d’integrar més persones de les que ho van fer, arribades a Catalunya amb l’onada migratòria espanyola dels anys seixanta i altres descendents d’aquestes persones) perquè molts ni tan sols s’hi esforcen; és necessari que es respectin els drets humans, però que els respectin tant immigrants com autòctons (Tant poc m’agrada que un immigrant no vulgui parlar amb mi perquè sóc una dona com que un home del país em falti al respecte pel mateix motiu). Però també és necessari, a la vegada, que ens acostumem a conviure amb la immigració.
Què ha de ser primer, l’ou o la gallina? Moltes persones esperem que primer s’integrin per acceptar-los. Segurament la societat més evolucionada hauria d’aprendre a acceptar la menys evolucionada, perquè tenim més recursos psíquics per fer-ho. I passaran anys, dècades, abans no s’integrin plenament (És qüestió d’evolució i l’evolució necessita temps).

Però estaria bé que els partits polítics féssin front comú per gestionar un problema que en realitat mai ha estat polític sino social i ideessin un pla molt seriós d’integració a gran escala.

Parlo de la immigració legal perquè és l’única acceptada al nostre país. Els motius pels quals hi ha tanta immigració il.legal s’escapen al meu enteniment i vull pensar que em falta informació per comprendre’ls.

Les relacions humanes són més complexes del que creiem i els polítics haurien d’ajudar a comprendre-les i no a complicar-les més convertint-les en un joc de pre-campanya que ens treu a molts de polleguera.

I qui comença sempre...?
BlogESfera Directorio de Blogs Hispanos - Agrega tu Blog