23.4.08

Stephen Hawking.

El periódico 21.04.08 Agència EFE.
-
"Si la raça humana continua durant un altre milió d'anys, haurem d'anar on ningú no ha anat".
-
L'astrofísic anglès Stephen Hawking ha afirmat que l'home ha de persistir en l'exploració espacial amb la mateixa ambició amb què es va llançar a la conquesta d'un nou món després de l'arribada de Cristòfor Colom al territori americà el 1492.
En una conferència a la Universitat de Georgetown, a Washington, per celebrar els 50 anys de la NASA, Hawking ha dit que la situació al món és similar a la que regnava a Europa a finals del segle XV. "És possible que (a Europa) argumentessin que era una pèrdua de temps enviar Colom a una missió inútil", ha comentat el teòric de la física quàntica i la cosmologia.
.
Hawking, que pateix esclerosi lateral amiotròfica i ha d'utilitzar un sintetitzador de veu, ha recorregut a l'humor per destacar els canvis que va causar l'arribada de Colom al nou continent. "No tindríem la Big Mac o a KFC (Kentucky Fried Chicken)", ha dit el científic de 66 anys en referència al menjar ràpid nord-americà."Si la raça humana continua durant un altre milió d'anys, haurem d'anar on ningú ha anat", ha dit, encara que ha advertit que això "no resoldrà cap dels problemes immediats al planeta Terra. Els viatges espacials ens permetran tenir una millor perspectiva d'aquests problemes i tant de bo ens uneixin per enfrontar un desafiament comú", ha expressat.
.
No estem sols
Per Hawking l'exploració espacial hauria d'incloure la creació d'una base permanent a la Lluna en el curs dels 30 anys vinents, així com el desenvolupament d'un nou sistema de propulsió per portar l'home més enllà del sistema solar.A la pregunta de si l'home està sol a l'Univers, Hawking ha respost: "Probablement no". I ha tornat a recórrer a l'humor per assenyalar: "La vida primitiva és molt comuna i la vida intel·ligent és molt escassa, alguns dirien que encara no existeix a la Terra".
BlogESfera Directorio de Blogs Hispanos - Agrega tu Blog