23.1.08

Masclisme-Feminisme.

Escrit per: Iolanda Anglès
-
Desinformació o cultura.
.
Avui he llegit en un bloc la següent frase escrita per una dona: “el masclisme i el feminisme són dos extrems als quals no s’ha d’arribar”. La meva sorpresa és majúscula quan m’adono que encara hi ha qui les considera paraules gairebé sinònimes quan són completament antagòniques. Només cal fer una ullada a la definició que el Gran Diccionari de la Llengua Catalana fa de cadascuna:

Masclisme: Actitud que consisteix a atribuir als homes una superioritat de valors, en tots els camps, sobre les dones.

Feminisme: Moviment que té com a finalitat d'aconseguir la igualtat política, econòmica i jurídica de la dona respecte a l'home.

No sóc partidària dels extrems però sóc partidària de denunciar les injustícies. Quan algú, sigui home o dona, considera que una feminista és radical, pateix un clar símptoma de desinformació i, per què no dir-ho, de desinterès masclista.

És molt fàcil criticar sense estar informat i suposa un esforç informar-se abans de criticar, però també aquí rau la diferència, que vaig comentar en un escrit anterior, entre maduresa i immaduresa. Que difícil ser, allò que en diem, ‘bona persona’ però quina recompensa més agradable ens espera quan fem l’esforç.
BlogESfera Directorio de Blogs Hispanos - Agrega tu Blog