29.1.08

Deixeu la llengua en pau

Xavier Bosch. Director del Diari Avui.

En el moment en què fer vida en català a Catalunya cada vegada costa més, i tendeix a ser impossible, el Partit Popular d’aquí enceta la precampanya presentant un DVD que pretén tornar a posar la llengua enmig de la polèmica electoral. A falta de candidat, la fan grossa. Per dissimular. Daniel Sirera, president del PPC, explica que han fet aquest vídeo “per demostrar que a Catalunya no hi ha cap col·legi en el qual es pugui escolaritzar els nostres fills en llengua castellana”.
-
La prova és una trucada d’una presumpta mare catalanoparlant que telefona al departament d’Educació. Responent a preguntes de la mare, una funcionària respon que no hi ha cap escola del país on pugui escolaritzar el seu fill en castellà. Ja està, ja ho tenen. Ho han enregistrat furtivament i ho emeten tal qual. Tant se val que sigui delicte o que els pugui caure el pèl si la funcionària els interposa una demanda. Al final, unes lletres i una veu en castellà clouen el DVD dient: “¿Por qué los nacionalistas y el PSC juegan con el futuro de nuestros hijos? Reacciona”.
-
És el retorn al vidalquadrisme. És l’intent de recuperar els vots que, a costa de la demagògia de la llengua, els van poder esgarrapar els Ciutadans de l’Albert Rivera. És l’embolica que fa fort d’una sucursal, la del PP a Catalunya, que sap que els seus mals resultats deixaran Rajoy amb les ganes d’anar a viure a la Moncloa. És la desesperació de saber que amb uns resultats dignes a Catalunya, el PP podria tornar a manar a Espanya.
-
Però no tot s’hi val. Atiar la catalanofòbia deu donar vots, però és perillós i és altament injust. El cent per cent dels nens del país acaben la primària sabent el castellà, millor i tot que el català. L’idioma dèbil a Catalunya és, de llarg, el propi d’un país que ja ha començat a enyorar el Josep Piqué mentre es prepara per veure pòsters amb la cara de Xavier García Albiol.
BlogESfera Directorio de Blogs Hispanos - Agrega tu Blog